Saturday, July 31, 2010

Prantsuse

Hommik algas veidralt, ärgates torkas pähe, et käiks Prantsusmaal ka ära. 6 riiki ja 1 puhkus ... Saigi mindud.
Kõigepealt tervitasin naabritüdrukut, võtsin tema selja tagant ratta ja kimasin Nordi jaama. Kas keegi veel käib punaste laternate tänaval kollase rattaga sõitmas?
Kummistotsagarong. Lahe, kui 2 rongi kokku pannakse, kummid klõps kokku ja minek.
Kortrijk. Ilusarmas flaami linn. Miski vana torn.
Vaade kloostriõue
Inimesed imetlevad kirikut
Sild. Most. Bridge. Brug. Pont.
Ajudeta .... või pea kaotanud ....
Samalt sillalt
Keskväljak

Miks mu käekell maja küljes on :o
Adieu, Kortrijk!
Bienvenue en France! Bienvenue a Lille!
Tati poes ikka peab käima
Louvre?
Lille keskväljak
Madis Morel'il on Lilles pesupood!!!
Maitseasi, a minumeelest on Lille igav, või ma ei ole suutnud peale korduvaid katseid huvitavaid kohti ülesse leida. Kole mitte - aga igav.

Prantslaste Mac'i suurepärane jäätisekoks moosiga :P
Lõpuks ometi mulle ka 2x rong!!!
Schumanisse jõudes selgus, et jällegi ei ole ratast ja pole ka lähimates rattajaamades. Tuli kõndida Leuvenlaanini ja seal oli rattaid küllaga. Tsurkadel pole krediitkaarte nagunii ja nad ei saa rattaid kasutada ja pealegi sõidavad nad ainult varastatud ratastega :D

Õhtul läksin MiniEuroopa-By-Night tuleilustikku vaatama. Oli äge, enamvähem samaäge, kui kunni oma. Ka Atomiumi ei saanud pildistamata jätta.



Friday, July 30, 2010

Ilus päev

Järjekordne lebopäev. Tänane plaan oli kolleege külastada. Ja Corat ka ja siis ex näis, mida veel viitsiks.
Uimauima, pool 1 sain toast välja, suures osas on see muidugi tingitud s..tast netist, miskit infi kätte ei saa - uimab ja katkeb. Õue lõpuks ometi jõudes selgus, et ilm on imeline. Hoopiski rannas võiks olla (ei mõtle siinkohal Brüsseli randa), aga seal võib vabalt olla täitsa teine ilm. Kuna ratast ei saanud ja sellega nagunii kaugele poleks jõudnud, siis oli jalutada ka tore sellise ilmaga. Muljeid teelt.
Eviani reklaamiv tädi on niigi hästi säilinud - miks ta peaks tahtma titt välja näha :o

Trammitee on, peatused on ... a kus on tramm???

Tagasiteel Corast. Ilus Brüssel.

Vabandust, olen tõesti sellest kohast teinud musttuhat pilti.
Kellelgi vist tüdrukutepidu. Kas Sina, Marit, oleksid need trussarid sealt purskkaevu alt ära toonud ja pärast meestele maha müüa üritanud?




Traditsioon jätkugu. Miski ei maitse parem :P
Oi te kõik hakkate neist asjadest puudust tundma, kui enam iga päev ei saa!

Vabandage - veel mõned pildid.

Schumanist õnnestus saada viimane ratas ja nii tulingi koju õlut külmkappi ära tooma. Juhtus aga nii, et rohkem välja minna ei viitsinud. Homme nagunii tuleb pikk päev ;)

Thursday, July 29, 2010

Igav blogi

Ei saa siin midagi huvitavat blogi iga päev. Vahepeal peab igavat elu ka elama. Huvitav väsitab muide.
Täna kaalusin minna vanasse töökohta, aga lükkasin selle siiski homsele, kui meenusid mõningad asjaolud. Uimasin niisama jälle hommikul. Lõunast ajasin kargud alla ja läksin uurima, mis Makro poes pakutakse. Pakuti paljugi. Aga need asjad, mida oleks vaja olnud, paistsid mujal odava
mad olema. Ja hulgiostu ei olnud mõtet teha.
Kuna tagasisõidul ei saanud ma piletit "komposteerida" (pas service), siis sain tagasi sõita jänest. Juhtub. Jalutasin siis delhaizest läbi, ostsin belgia õlut :P, porgandeid. Siin on jube head porgandid, mul tuli meelde, et sõin neid varem, sellised mahlased ja magusad, E-s on porgandid harilikult kas kuivanud või niisama vihad, beebiporgand on peaaegu ok. Viskasin kraami koju ja kihutasin Kinepolisesse. Vaatama "The Last Airbender" 3D. Võiks öelda, et oli päris tore muinaslugu ja silmale ilus vaadata. Kui M. Night Shyamalan tavaliselt toodab siukest ulla-ullat, siis see oli tema puhul tavalisest parem, subjektiivne arvamus muidugi, igatahes ilusate vaatepiltide pärast tasub kinno minna küll, sisu oli ka ok. Põhimõtteliselt oli see värk, et tsurkad on pahad ja tahavad maailma vallutada ... kastapolesiisnii ....

I see BLUE PEOPLE!!! (vaatepilt avanes expo juurest)
be.WELCOME kui välja loete
Atomiumi peab ikka aegajalt pildistama
1 armas maja ja ilus park @Laeken

Minu peegelpilt vastasmaja aknal

Villost veel niipalju, et süsteem tore, aga häda selles, et toimib 3-4km raadiuses linna keskpunktist. Kinno ma rattaga ei saanud ja ka Makrosse mitte, tuli sõita bussiga.

Ja nyyd planeerin ma edasist tegevust ja joon Tongerlo Bruin'i.

Wednesday, July 28, 2010

Laisk päev Brüsselis

Hommikul uimasin suht kaua. Aga nii ei saanud see jääda. Ilus ilm ja tuli välja minna. Mõtlesin, et kolistan ringi niisama, proovin Villot (allpool tuleb sellest juttu) ja ostlen pisut.
Tegelt oli mõnus soe ilm, mitte nagu kartsin, et talveriideid tuleks osta, 25-30. Vahepeal tuli sahmakas vihma, aga sel hetkel olin poes :)
Villoga läks asi nässu, automaat ei tahtnud mitte ühestki pangakaardist aru saada. Saatsin ... ja läksin jala.
Teele jäi 1 ilus park, mis tavaliselt tsurkasid puupüsti täis - aga miskipärast oli hetkel tühjus. Tegin mõned ilupildid.

Belglased on lahedad. Isegi tellingutest suudetakse kunst teha.
Spetsiaal-seksikas pilt Henrile
Sellest majast sellel platsil sadu kordi möödunud, aga seda kiisut nägin esmakordselt
Pahad mehed, vaadake ette!!!
Õhtul megailus ilm, otsustasin minna jalutama ühe lobisemishimulise inimese kiuste ;) Kirjutasin valmis mõned postkaardid ja need tuli posti panna - see sai õueminemisele ettekäändeks.
Villo teema niisiis. Vt www.villo.be. Igatahes on terve linn täis kohti, kus saab ratast rentida. Mul ka lõpuks õnnestus kaardimakse sooritada. Süsteem on lahe, aga rattad on tinarasked, nagu tsikliga sõida, püstigi ei jõua hoida, mäest üles sõitmine on paras trenn, alla seevastu läheb hästi.
Küll on ilus õhtu. Nüüd tuppa blogi kirjutama. Tegelt on blogi juba kirjutatud :)

Tuesday, July 27, 2010

Kuidas saada lennujaamast Porto del Carmen'isse ja vastupidi

Mõtlesin, et paneks kirja väikese juhendi tulevastele põlvedele.
Esiteks, infot saarel liikuva ühistranspordi kohta saab siit http://www.arrecifebus.es
Aga lennujaamast lõunasse (Playa Blanca, Porto del Carmen, Playa Honda jm), saab bussiga järgmiselt:
Ronid lennujaamast Arrecifesse minevasse bussi (mujale ei lähegi), maksad 1.15, küsid pileti Arrecifesse (või ka Reducto'sse, tsoonihind sama) ja muudkui sõidad mingi 10min max. Tuled maha peatuses Playa del Reducto, ühtki silti pole, näeb välja selline, seal on 1 uhke suur maja, mis silma torkab, buss keerab kiirteelt maha ringteele, aga vaata ka kaarti, mida arrecifebus'i lehelt näeb.

See siis see uhke suur maja ongi.
Seal peatuses peatuvad siis ka kõik lõunasseminevad bussid, ntx Puerto del Carmenisse saab 1.50-ga ja sõidab mingi 20min ehk, oleneb, mis peatuses maha minna, see on selline pikk asula mööda rannaäärt.

Kui keegi sellest abi saab, oleksin huvitatud tagasisidest, samas võin ka kogemusi jagada, seni kuni mäletan.

Belgias tagasi

Esimene pilt Belgiast on mõeldud MARIT'ile, kui nostalgiahetk tuleb ... :P
Et Charleroist on 101 korda mööda sõidetud, aga sisse pole kunagi vaadatud, siis nüüd kasutasin aega ja võimalust. Mõned fotod.



Ja kas keegi arvas, et Valge Daam on ainult Haapsalus?! Charlerois on igatahes hulgi.


Mõttetu koht kokkuvõttes, nagu teada oligi, lihtsalt omasilmonkuningas.

Küll aga meil siin on vähemalt normaalsed rongid. Täitsa tavaline rong muide.
Charlerois torkas silma, et Belgias on palju paremad hinnad, kui Lanzarotel. Riidepoodides olid valdavalt hinnad 5eur-10eur. Lanzarotel tundusid aga ka head hinnad olevat.

Nüüd Brüsselis. Tuli mõte, mitte küll väga originaalne, et kahju sellest linnast, et siia nii palju murjaneid on elama lastud :( Kas ma olen rassistlik?