Friday, August 6, 2010

Mechelen

Täna siis külastasin Mecheleni. Kõige muu huvitava hulgas, mis sellest linnast rääkida on, on ntx see fakt, et esimene raudtee Euroopas ühendas Brüsseli ja Mecheleni aastal 1835. UNESCO on enda kaitse alla võtnud väga mitmeted objektid seal. Mechelen sai linnaks aastal 1303 - ja seega on varsti oodata suuri pidustusi!

See on lihtsalt aed ehitusobjekti ümber
Ainus teeviit, mille leidsin, kus teised jäänud on :o
Jäätis oli nämm
UNESCO World Heritage

St Rumboldi tornis jätsin ka praegu käimata üsna kalli piletihinna tõttu ja otsustasin sinna minna kunagi teine kord koos mõne turistiga - muidu peab turisti pärast teinekord jälle 7eur hakkama panema. Aga torn on ilmselt seda raha ka väärt. Seksikamat torni pole vist näinudki, vähemalt ei meenu.


Tädi mängis väga hästi seda suurt pilli



Kui seda lõhna oleks pildistada saanud ... :P

Kellegi ukse kohal on selline
Kusjuures õnnestus lõpuks ometi trikoloor hankida! Ega siis sellist pühadust mujal müüa saa kui turistipoes! Tegelt tahaks südamelippu ikka ka ;)


Prügifirma on õige nime valinud


Tahan sinna kultuuriturule!!!
Ka siin saab SMS-piletit betaalida
Eritirikkuritel on pillirookatused kodus
Puu või kaktus?
Zaventemi linnud
Zaventem
Kõrred
Brüsselis Chausse du Leuven oli natuke katki

Kodu jee

Paha on see, et on hämming. Varem teadsin kindlalt, et just Belgia on see koht, kus ma olla tahan. Aga praegu miski nii väga tõmbab sinna 58.5730/23.3948. Ja ma ei tea enam, kus ma rohkem olla tahaks. Eriti nüüd, kus mul on jäänud vaid paar päeva, hakkab kahju peale tulema. Aga mitut head korraga ei saa. Ilmselt tuleb asjadel lihtsalt lasta minna. Ehk on asi lihtsalt selles, et eelpoolmainitud koordinaatidel on ilm ilusam hetkel.

Thursday, August 5, 2010

Kalapäev

Täna olin jälle laisk. Ehkki olid plaanid, lükkasin need homse peale. Käisin niisama õues, otsisin paarist kohast lippu. Paistab, et Belgia lipu hankimiseks tuleb see varastada. Otsustasin hoopiski hankida selle
Kuigi sellel on poliitiline mõte, jätaksin kohaliku poliitika ikkagi kohalike otsustada, lipp on mulle hoopis teise tähendusega. Tuleb tellida netist.

Käisin jälle Kinepolises, oodatud Inception'i vaatamas. 10/10 - suurepärane film. DiCaprio 10/10 - parimatest parim näitleja. Tuleks vaid supakatega üle vaadata - päris 100% detailid ei jõudnud kohale. VAADAKE SEDA FILMI!!!

Miljonivaade Kinepolise ülemiselt levelilt
Pargipink

Peale kino jalutasin veel veidi ringi. Ja tulin suht varakult koju. Homme peaks asjalikum olema ja ka laupäeval-pühapäeval. Esmaspäevast me ei räägigi ... seni veel ...

Wednesday, August 4, 2010

Naudin kahe rinnaga oma Rue Rassoni kodu ja viimaseid päevi Brüsselis

Hommikul saatsin külalised Midi jaama, nad arvasid, et lähevad parem Kölni, seal ei ole giidi, kellele turiste kurnata meeldib. Peale linnaskäiku tegin väikese deidi Matiga.
Et aga päev raisku ei läheks, võtsin väikese rattasõidu ette.
Brüsselis on olemas ka looduslik jõgi, mis see on? Pildil kanal.
Brüsseli häbipleki leidsin ka
Notre Dame de Laeken. Minumeelest ilusaim kirik Brüsselis. Üldse läheks see top5 neist, mis näind olen. Sel ajal, kui siin elasin, oli see kogu aeg tellingutes - aga nüüd hakkab juba näha olema, kui ilus see tegelikult on.
Teisest vaatenurgast selgus, et ikka veel on tellingud :(
Kahjuks ei ole ma ka seal sees käinud. Püüan selle vea millalgi parandada. No niiiii väga ilus on ausõna.
Aga nagu näha, toimub siin üritusi, mida võiks külastada.
Vaatame siis seda asja pühapäeval!!!


Kes ütles, et gräffiti kole peab olema
Selle Villo rattaga ei olegi võimalik Brüsselis üle poole tunni sõita. Minu pikim sõit täna oli 19min ja täiesti rihmaks võttis. Sellega mäest üles saada on tõsine katsumus. Vahepeal tuli ratas ära panna, natukene jalutada, siis alles sai võtta uue ratta ja koju sõita.

Kui E-s parkimine selgeks saadaks, siis oleks ruumi ka normaalsemalt
Nämm :P ;)
Aga Rassonis on imehea olla. Linnast ka kõik teed ja jalad täitsa toovad siia. Naudin siis esmaspäevani - kas enam kunagi üldse saab ...

Tuesday, August 3, 2010

Külaliste päev


Teisipäev oli turistide väsitamise päev. Saabumine kulges õnnelikult, nagu nende nägudelt näha võib, väljaarvatud see, et kellelgi neist oli kahtlane pagas, mille pärast hoiti seda kinni ja tuli oodata.
Vot sellise lennukiga nad tulidki
Giid üritas vältida eksisamme, metroo on ju totaalselt muutunud võrreldes harjumuspärasega
Vertrek 12min
Kraan kodu juures
Nämm. Juubelipark. Traditsiooniliselt :P
Kus on see kuju?
Sabloni platsil Leffe kõrtsus, mehed joovad õlut
... ja Anx cappucinot
Brüsseli sümbol pissiv koer
Kokteilivagunis ei viitsitud seekord jookide ilu nimel väga pingutada, aga maitse oli endiselt hinda väärt
Kotis ootas samal ajal paar õlut ...
Parmud @Ossegem.park.Heysel
Loe pudeleid eelmisel pildil ja järgmisel
Kesse ütles, et graffiti peab kole olema. @van.praet.station.laeken
Prügimäkk
Hetk enne valgusshowd Grand Placel
Hetk valgusshowlt
Ja pärast showd
Brüsseli Pandora. Sama sinine.
Foire du Midi. Et turistid olid viimase eesmärgi juurde jõudes juba väsinud, siis oli see ainus atraktsioon, mille ette võtsime. Eclipse jaoks ei olnud keegi "in the mood". Et tegemist polnud London Eye'ga, siis maksis see lõbu kümmekond korda vähem.
Sellega said turistid lõplikult kurnatud, õnneks käis veel metroo, mis tõi meid Schumanisse ja sealt jalad omakorda armsasse koju Rue Rassonil.