Monday, July 26, 2010

Pühapäevast veel

Täna plaanisin minna Teguise turule ja kaktuste aeda. Kuna aga bussiliiklus siin sajaga sakib - ausõna kui kohtaks kedagi, kes ArrecifeBus firma eesotsas on, annaks molli. Bussipeatustes pole mitte mingit infi, isegi mitte seda, mis peatus on (väheste eranditega), pealinna bussijaamas on remont ja infot ka pole, kui TomTom poleks, ei teakski, et "see siis ongi bussijaam". Bussides ka ei ole mingitki infot. Bussijuhid hispaaniakeelsed ja annavad vastuolulist teavet. Bussid sõidavad, kuidas jumal juhatab. Halvasti on just nimelt see, et info puudub. Firma kodulehel on see küll olemas, aga mulle küll tundub, et mitte päris 100% tõele vastav. Sakib!!! Kui olin Teguise bussi oodanud terve tunni ja siis suvalise Arrecife bussi peale istunud ja kohe peale seda tuli õige buss, siis ajas ikka närvi küll. Muidugi - turistil on aega küll - aga samas turist tahaks ka rohkem näha - a nii ei jõua ju miskit nähtud. Minuga ootas seda bussi veel vähemalt 20 inimest, ilmselt ka mujal peatustes oli rahvast kogunenud. Nii hullu transpordikorraldust ei ole ma mitte kusagil näinud. See on ainus tõeliselt negatiivne kogemus siin saarel.

Uus hommik, puhanud, lisan kommentaare.

Ja siin hommikune tühirand. Nice.
Olen mõelnud, et milleks rannas päikesevarjud. Välja mõtlesin. Need on neegritele. Aga veel vähem mõistan ma neid, kes sealjuures ujumaski ei käi - milleks sis rannas passida, kas kodutud?
Arrecife omapärane purskkaev ehk.
Yeah, finally, I made it. Arrecifebus'i kiuste. Siin peatuses on muide kõik hästi.
Panen siia mõned üldised vaated kaktusteaiast, üksikute kaktuste pilte sai liiga palju, need lähevad ülesse minu fotogaleriisse.
Kaktuste aia rajas kuulus kunstnik Cesar Manrique. Tänu temale on säilinud ja süvendatud saare omapära. Tema kohta loe siit, loe kindlasti!


Hispaania sõber on ainult mõnikord veidi okkaline
Sellised wc-d meile meeldivad :)



Veskimees oli väsinud, siesta ...


See pole päris, aga aitab hästi turistiobjekti leida.

Lanza's on ainult 1 kõrge maja.
Cesar Manrique, kes hoolitses saare omapära säilimise eest, korraldas nii, et kõik majad oleksid valged. Kui keegi mingit muud värvi oma maja värvib, tuleb kuri kiri koju, kus MUPO annab 72 tundi aega olukorra parandamiseks ... Ehitatakse maksimum 5korruselisi maju, eramajad kuni 2 korrust, apartmenthotellid 4 korrust näiteks. Ja kõik on valge! See suur maja oli valminud varem ja maha lõhkuma ka keegi ju ei hakka.

Vaade hotelli siseõue

Merjele:
Ja ka see on Merjele, kuidas kyll enne 2silmavahele jäi...




3 comments:

  1. Aitähhhhh! Just eile tegin Miki-saiasid oma vahva masinaga kaaaa muide... :P

    Merdik kaks

    ReplyDelete
  2. Ohoo kui tore et loed :) Soovisin su papale õnne ka :)

    ReplyDelete
  3. Oi kurat, unustasin Merdikupapale õnne soovida

    ReplyDelete